Home - Wandelingen - Rond de vallei van Pineta

Wandelingen rond de vallei van Pineta (Cinca Alto)

Naar de waterval: Cascade del Cinca

print

Duur: 2,5 uur
Moeilijkheid: makkelijk

U rijdt naar Bielsa en tussen de kilometerpaaltjes K80 en K81 neemt u de afslag naar de 'Parador de Monte Perdido' en 'Valle de Pineta'. U vervolgt deze weg ongeveer 14 km. totdat u een parkeerplaats ziet aan uw linkerhand.De waterval Cascade del Cinca

Aan het eind van deze parkeerplaats ziet u een aantal borden en een informatie bord (1275 m). U neemt het pad dat start op dit punt. Na een aantal minuten lopen ziet u een ketting die het pad afsluit voor verkeer. Het pad blijft stijgen in de schaduw van grote bomen. Hogerop kunt u de waterval van Cinca zien. Aan de rechterkant doemen de hellingen van Larri op.

Na het passeren van een bron en het oversteken van een brug ziet u aan de linkerkant de wegwijzer (1415 m) richting 'Cascade del Cinca'. U loopt aan de rechterkant van de rivier naar de waterval en de top 'Pico de Pineta'. U kunt hier in de weides herten tegen komen.

Als u op de splitsing komt met borden (1650 m), slaat u links af richting 'Cascade del Cinca'. Begrenst door de rotsmuur van Pico de Pineta loopt het pad verder en brengt u bij het punt waar de verschillende watervallen van de Macizo de Perdido samenkomen en verder gaan als één waterval (1715 m).

U gaat dezelfde weg weer terug.