Home - Dorpen - Verlaten dorpen - Bolturina

Bolturina

In de jaren 80 is het dorp Bolturina verlaten en dat wat nu nog over is van het dorp behoord toe aan Torreciudad. Torreciudad besloot om alle huizen te laten vervallen behalve de kerk Santa Ana uit de 16de eeuw. Afgezien van de kerk ziet men er alleen nog maar wat brokstukken en resten die ooit bij een van de huizen hoorde. Oorspronkelijk had het dorp 25 huizen.

U komt bij dit dorp door de weg van La Puebla de Castro richting Torreciudad te nemen. Aan de linkerkant is op een gegeven moment een kleine vlakte. Op dit punt ziet u aan de rechterkant een bordje van een wandelroute (PR). U slaat dit pad in en na ongeveer 400 meter komt u bij de kerk.

U kunt ook een mooie wandeling (nr 3) maken van La Puebla de Castro naar Torreciudad welke langs Bolturina komt.
Verlaten dorp Bolturina   Kerk van Bolturina
Verlaten dorp Bolturina   De kerk van Bolturina

Torreciudad - Sanctuarium van Opus Dei


De naam Torreciudad is ontleend aan een plaats van Maria verering in noord Aragón. Tot aan de 11e eeuw werd het Romeinse beeld van Maria vereerd en het presideert nu het altaarstuk van het huidige sanctuarium. Dit sanctuarium is ontworpen door de architect Heliodoro Dols en heeft in 1975 zijn poorten geopend.
Torreciudad is het sanctuarium van Opus Dei, opgericht door San Josemaría Escrivá en is een afsplitsing van de katholieke kerk, die sanctificatie promoot door werk en inachtneming van de sociale en familie verplichtingen en die de middelen verschaft voor een intens christelijk leven.